Úspěšně přidáno do košíku.
×

Gastronomický triumf "Tří mušketýrů na talíři" plný humor

Datum: 14. března 2024

Místo konání: Restaurace MACE, Tábor

Exkluzivní degustační večeře "Tři mušketýři na talíři" přinesla vrcholné okamžiky letošního 16. ročníku Táborského festivalu vína. Šedesát šťastlivců, kteří si včas zajistili lístky (ty byly vyprodány během několika dní!), zažilo gastronomický zážitek plný vkusu a zábavy.

Spojení snů

Spojení talentů Martina Svátka, Víta Kadrnky a Jindřicha Kadrnky přineslo nejen bombu chutí, ale také humornou atmosféru. Martin Svatek, mistr kuchařský, připravil tříchodové menu plné rafinovaných chutí a dokonalých kombinací. Vít Kadrnka, gurmánský mág, představil dva mimořádné chody – foie gras a hovězí s omáčkou z foie gras a koňaku. Jindra Kadrnka, vinařský král, korunoval každý chod vybraným vínem, které podtrhlo jeho chuťové nuance.

Večer plný smíchu a delikates

Atmosféra byla uvolněná a přátelská, typická pro Táborský festival vína. Hosté degustovali, sdíleli dojmy a s chutí diskutovali s protagonisty večera. Humor nechyběl – vtipné historky a poznámky rozesmály všechny přítomné a dodaly večeru tu správnou šťávu.

Pětichodová symfonie chutí

  1. Welcome drink: Muller Thurgau K2 O.Hora/L.vrch 2022 – osvěžující start
  2. Předkrm (Vít Kadrnka): Foie gras s hruškou, perníkem a briožkou + Pálava K4 Za Turoldem 2022 – luxusní kombinace
  3. Gratinované žampiony s rokforem, vajíčkem a majonézou s pepřem + Ryzlink rýnský K3 Ořechová hora 2022 – sýrová bomba v souladu s vínem
  4. Chod (Vít Kadrnka): Hovězí s omáčkou z foie gras a koňaku, vinné želé z vína od Kadrnky a pečená petržel + Merlot grand reserva K4 Ořechová hora 2020 – maso s omáčkou snů a perfektní víno
  5. Kančí hřbet s hříbky, batáty a vinná redukce + Ryzlink vlašský K4 Liška a ořech 2022 – jemné a harmonické
  6. Opilá buchta s maracujou a creme fraiche + Ryzlink vlašský K4 Ořechová hora 2022 – sladká tečka s peckou

Závěr

Večer "Tři mušketýři na talíři" jasně ukázal, že Táborský festival vína je událostí, kterou si nenechat ujít. Dokonalá harmonie chutí, excelentní vína, přátelská atmosféra a humor zaručily večer plný potěšení, inspirace a nezapomenutelných zážitků.

Poděkování

Velké díky všem protagonistům večera:

- Martinovi Svatkovi za jeho mistrovské menu a neutuchající kreativitu

- Vítovi Kadrnkovi za jeho delikatesní paštiky a gurmánské nápady

- Jindřichovi Kadrnkovi za perfektně vybraná vína, vtipné historky a laskavý humor

- Restauraci MACE za krásné prostředí, ochotný personál a skvělou organizaci, díky které večer proběhl hladce a bez chybičky.


Tip pro budoucí hosty:

Věřte mi, tahle událost je rarita, na kterou jen tak nenarazíte. Pokud se chcete v příštím roce stát jedním ze "šťastných šedesáti", doporučuji sledovat web festivalu kolem 20. listopadu, kdy se otevírá prodej lístků. Ty zmizí rychleji než teplé housky! A co se týče festivalu samotného, ten rozhodně stojí za návštěvu. Ať už seženete lístky na degustační večeři nebo ne, atmosféra je skvělá a každý milovník dobrého jídla a pití si přijde na své. Takže na viděnou v Táboře!


Webové stránky festivalu: https://www.festival-vina.cz

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost spojit gurmánské zážitky, špičková vína a skvělou zábavu na Táborském festivalu vína!