Úspěšně přidáno do košíku.
×

Gurmánský sen: Snoubení sýrů & vín v MACE restaurant

  V rámci 16. ročníku Táborského festivalu vína 2024 se 2. dubna v MACE restaurantu odehrála událost, která potěšila chuťové pohárky všech gurmánů a milovníků vína – Snoubení sýrů & vín. Tato jedinečná akce nabídla hostům možnost prohloubit si znalosti o fascinujícím spojení sýrů a vín a vychutnat si dokonalou souhru chutí a aromat.

MACE restaurant se pro tuto příležitost proměnil v oázu gastronomického umění. Elegantní prostředí a příjemná atmosféra perfektně dokreslovaly výjimečnost večera. Personál restaurace se s maximální péčí věnoval všem hostům a zajistil, aby se každý cítil vítán a spokojen.

Svou roli sehrála i pečlivě vybraná vína z Vinařství Jakubík a vynikající sýry od světového lídra Lactalis. Šéfkuchař Martin Svatek s bravurou stvořil menu, které dokázalo mistrně propojit chutě sýrů a vín a zvednout gastronomický zážitek na nejvyšší úroveň.

Vinařství Jakubík přivítalo hosty welcome drinkem Muškát žlutý PS 2022, který navodil příjemnou atmosféru pro nadcházející gastronomický zážitek.

  1. První chod, pěna z gorgonzoly s hruškami a grilovaným fenyklem, doprovázený Ryzlinkem rýnským PS 2020 a 2016, vzbudil nadšené reakce hostů. Kyselinka a svěžest vín perfektně kontrastovala s bohatou chutí gorgonzoly.
  2. Polévka z goudy po jedenácté s Chardonnay 2020 a 2019 předvedla jemné, ale plné spojení sýra a vína. Chardonnay ukázalo svou eleganci a komplexnost, která se skvěle doplňovala s krémovou chutí polévky.
  3. Francouzský pithivier plněný kozím sýrem a citronovou ricottou s Rulandským bílým a šedým PS 2019 uchvátil komplexností chutí a aromat. Ovocné tóny Rulandského bílého a šedého se harmonicky snoubily s pikantní chutí kozího sýra a citrusovou svěžestí ricotty.
  4. Závěrečný chod, burrata s jahodami, bazalkou a drobenkou z ovesných vloček s víny Fotios Cuve MZV 2015 a Rulandské šedé VZH 2018, byl sladkou tečkou na závěr gurmánské symfonie. Sladkost vín perfektně ladila s ovocnou chutí jahod a bazalky, zatímco drobenka z ovesných vloček dodala dezertu příjemnou texturu.

Celý večer byl oslavou chutí a vůní, která dokázala uchvátit všechny hosty. Vína Vinařství Jakubík se ukázala jako perfektní doprovod k vybraným jídlům a dokázala podtrhnout jejich nejlepší vlastnosti.

Velmi důležitou součástí večera byla Šárka Janda z Vinařství Jakubík. Svou vášní pro víno a poutavým vyprávěním o historii a tradici vinařství dokázala strhnou všechny hosty a přiblížit jim svět vína zblízka.

Snoubení sýrů & vín v MACE restaurantu nebyl jen gurmánským zážitkem, ale i oslavou umění a harmonie chutí. Šéfkuchař Martin Svatek, Vinařství Jakubík, Šárka Jandová a celý tým MACE restaurantu dokázali stvořit nezapomenutelný večer, který všem hostům utkví v paměti na dlouhou dobu.

Lactalis, světová jednička v produkci mléčných výrobků, se s hrdostí podílela na tomto jedinečném gastronomickém zážitku. Nabízí širokou škálu sýrů, od čerstvých po zrající, od plísňových po tavené, které se perfektně hodí k vínům z vinařství Jakubík.

Společnost Lactalis se dlouhodobě věnuje propagaci sýrové kultury a gastronomie. Podporuje vinařské akce a festivaly a spolupracuje s renomovanými šéfkuchaři.

Díky Lactalis se tak sýry stávají neodmyslitelnou součástí gurmánských zážitků a oslav.

Závěr:

Tato akce byla skutečným svátkem pro milovníky gastronomie a vína. Dokonalé spojení sýrů a vín, mistrovské kulinářské umění a příjemná atmosféra vytvořily nezapomenutelný zážitek, který jen tak něco nepřekoná.