Národní menu uvaří španělský kuchař JONATAN MANUEL FERNANDEZ MANZORO.
Čeká na vás salmorejo, španělská polévka, která se podává vychlazená v horkých letních dnech. Má krásnou krémovou konzistenci a připravuje se z čerstvých rajčat. Rajčatová polévka salmorejo pochází z jihošpanělské Córdoby – andaluského města, v jehož historii se mísí arabské, křesťanské i židovské vlivy.
Žádné menu španělských specialit nemůže vynechat bramborovou tortillu, pokrm, který je předmětem legend a často jediným, který připravují i španělští muži – její obracení totiž vyžaduje technickou a trochu i fyzickou zdatnost, kterou se páni domu rádi pochlubí. Klasická tortilla je pouze z brambor, cibule (i ta se někdy vynechává) a vajec a je skutečnou oslavou chuti a kvality svých základních surovin.
Klasikou španělské gastronomie je solená baskická treska, která je doprovázena takzvanou biskajskou omáčkou na bázi cibule a chorizo papriky.
![](/imagecache/512x350_257_johnatan-foto-david-peltan-0871.jpg)
kuchař
![](/imagecache/512x350_29_plasil.jpg)
sommelier, barista, kuchař