Tradiční pokrmy a víno Jaderské Istrie
Kuchařské umění s Luciem Masarotem a Lubošem Vodákem v doprovodu Istrie.
Istrie je známá svou bohatou kuchyní a výjimečnými místními surovinami, které vytvářejí unikátní gastronomický zážitek.
Jakožto gastronomická oblast je dnes Istrie světovým fenoménem. Lidová kuchyně celá staletí reagovala jednak na ekonomický nedostatek, ale také na bohatou přírodu a velké kulinářské vzory nedalekých italských oblastí. Jednoduchá lidová jídla dnes působí velmi moderně: koblížky, zde zvané „fritaje“, které jsou erbovním pokrmem istrijské kuchyně, to jasně dokazují. Základ je především v kvalitních domácích vejcích, které se musí precizně usmažit.
A co by to byla istrijská kuchyně bez olivového oleje a vína? Istrie je známá svým výborným olivovým olejem a lahodnými víny, která doplňují každý pokrm. Region produkuje vína jako Malvazija a Teran, která jsou často vídána na místních stolcích.
Každý pokrm, který na večeři připraví vynikající kuchaři Lucio Masaroto a Luboš Vodák, bude mistrovským dílem spojujícím tradiční recepty s moderními kulinářskými trendy. A co by to byla večeře bez skvělých místních vín? Každý pokrm bude doplněn víny ze slunné Istrie, která podtrhnou a zvýrazní chutě a vůně jednotlivých pokrmů.
Pojďte se námi toulat Istrií a nechte se unést do světa výjimečných chutí a vůní. Vaše chuťové pohárky budou mít co oslavovat!
sommelier, barista, kuchař
kuchař