Úspěšně přidáno do košíku.
×

Snoubení jídla & piva

Středa 17. 3. 19:00
Restaurace Goldie hotelu Nautilus

Párování piva a jídla je u nás relativně mladou gastro disciplínou. Prohloubila se spolu s novými pivními styly. V USA se rozvíjí už několik desetiletí především díky přílivu craft pivovarů. V jiných zemích jde o tradiční, letitou zvyklost. Bavorsko klade důraz na využití regionálních pochoutek, jako jsou chřest, dýně nebo lišky. Velmi silnou tradici v párování piva a jídla má Belgie. Šéfkuchaři vyhlášených restaurací se předhánějí v tom, jak rafinovaně snoubit sezonní pochoutky, od chmelových výhonků po zvěřinu nebo mušle, s výjimečnými pivy.
Vy se můžete na táborské pivo Křížek a k němu kozí sýr, hříbkovou pěnu, koleno a hřbet ze selete, zauzená hovězí žebra. A dojde i na sladké!

Martin Svatek

šéfkuchař

Tomáš Křížek

sládek

Pivovar Křížek

pivovar